Opleiding tot counselor prenatale screening
Landelijke informatie over opleiding en nascholing kunt u hier vinden.

Nascholing counseling NIPT
Voor de invoering van NIPT als eerste screeningstest moeten alle counselors zich verplicht nascholen. De nascholingen hebben reeds plaats gevonden.

DIN 2.1
De DIN 2.1 is de herziene versie van de DIN 2.0; deze is uitgebreid met informatie over de NIPT. De Digitale Individuele Nascholing prenatale screening (DIN) geeft informatie over counseling, de prenatale screening, het vervolgonderzoek, nevenbevindingen, handelingsopties bij afwijkende uitslagen, juridische kaders van prenatale screening, de landelijke en regionale organisatie, kwaliteitsborging en registratie in het landelijk informatiesysteem Peridos. In de DIN 2.1 is een link naar een instructiefilm opgenomen.
De DIN 2.1 is hier te vinden. U kunt deze downloaden (pdf-bestand). U dient de DIN 2.1 af te sluiten met een toets en hierop voldoende te scoren. De toets is ook rechtstreeks te benaderen.

Counseling – vaardighedentrainingen
Een counselor prenatale screening is verplicht om relevante bij- en nascholing te volgen over counseling. In 2017 of 2018 dient elke counselor de bijscholing “vaardigheid prenatale counseling” te volgen bij een erkend opleidingsinstituut (zie www.rivm.nl). De Academie Verloskunde Maastricht (AVM) biedt in onze regio vanaf het najaar van 2017 deze nascholing aan. De scholing is ontwikkeld in samenspraak met de andere opleidingsinstituten en wordt gegeven op basis van het landelijk vastgestelde draaiboek “Reguliere bijscholing vaardigheid prenatale counseling”. U kunt u nu inschrijven voor de eerste trainingen. Op onderstaande links vindt u ook meer informatie over de trainingen:
Donderdag 16 november, de Rooi Pannen Eindhoven, 13.00-17.30
Vrijdag 24 november, Oranjerie Roermond, 13.00-17.30
Vrijdag 8 december, Sanadome Nijmegen, 13.00-17.30
De AVM kan deze scholing ook bij u op locatie verzorgen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen. Voor meer informatie: zie deze link of secretariaat LLL, tel 043/3885407 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .