In de SPN-regio wordt het bloed voor NIPT gestuurd naar het genetisch laboratorium van Maastricht UMC. Dit laboratorium voert samen met het genetisch laboratorium van het Radboudumc Nijmegen de analyse van de NIPT uit.

Uitslag
Aanvragers van de test krijgen uitslagen via Peridos. Bij een vermoeden van down-, edwards- of patausyndroom neemt het laboratorium van Maastricht of Nijmegen tevens contact op met de aanvrager. Bij een nevenbevinding neemt een klinisch geneticus van Maastricht of Nijmegen contact op met de aanvrager.
Informatie over de labworkflow vindt u hier.

Voor vragen
Bij vragen over een bepaalde labaanvraag kunt u contact opnemen met het laboratorium onder vermelding van de Peridoscode van de labaanvraag en de geboortedatum van de cliƫnt:
MUMC+ NIPT laboratorium
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 043-387 13 45

Voor vragen over inloggen in Peridos, toegang tot de labaanvraag en de uitslagen, wijzigingen in zorgverleners voor toegang tot het labaanvraagformulier:
SPN

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoonnummer: 024-3619603

Voor vragen bij de labaanvraag in Peridos (zoals correctie foutief ingevoerde BSN en geboortedatum, indien clientselectie niet lukt, bij problemen met opslaan en printen labaanvraag):
Webformulier helpdesk: www.peridos.nl