| MRT 2020 |

Regelmatig brengt de SPN een nieuwsbrief uit. De meeste recente vindt u hier. Eerdere nieuwsbrieven vindt u in ons archief.

Bij Stichting Prenatale Screening Zuidwest Nederland is er een vacature voor een Adviseur Beleid en Kwaliteit.
Wil je meer weten klik hier

 

| DEC 2019 |

In 2019 is er een landelijke evaluatie uitgevoerd om na te gaan hoe counselors de aangescherpte kwaliteitseisen in de praktijk brengen en waar zij tegenaan lopen. De signalen zijn serieus genomen en de Kwaliteitseisen counseling prenatale screening zijn in landelijk overleg met onder andere Regionale Centra, KNOV en NVOG aangepast. Een nadere toelichting vindt u hier.

De jaarlijkse regionale bijeenkomst van de SPN was op dinsdag 8 oktober in Pathe, Nijmegen.

Wil je de presentaties nog eens terugkijken, klik dan in onderstaand programma op de titel.
Regionale en landelijke ontwikkelingen
Dr. ir. Annette Stolwijk, directeur-bestuurder SPN
13-wekenecho: wat te verwachten?
Dr. Esther Sikkel, gynaecoloog-perinatoloog, afdeling Verloskunde, Radboudumc, tevens medisch deskundige prenatale screening SPN
Kwaliteitsaudits echoscopie

Drs. Monique Bootsma, kwaliteitsfunctionaris SPN
Drs. Desirée Moens-van de Moesdijk, GUO‑echoscopist, afdeling Verloskunde, Radboudumc, tevens echoscopisch deskundige prenatale screening SPN
Counseling prenatale screening
Dr. ir. Merel Oortveld, beleidsmedewerker SPN
Veranderingen prenatale diagnostiek bij echoafwijkingen
Dr. Brigitte Faas, laboratorium specialist klinische genetica
Dr. Ilse Feenstra, klinisch geneticus, afdeling Genetica, Radboudumc
Maatschappelijk werk na (neven-)bevindingen bij prenatale diagnostiek en NIPT
Nienke Blanksma, medisch maatschappelijk werker, afdeling Genetica, Radboudumc

Voor de accreditatie wordt je deelname gemeld bij BEN (3) - A1979, KNOV (3) - 367168, NVOG (3) - 367168. Je deelname wordt ook in Peridos bijgeschreven.
Wil je graag een certificaat ontvangen?  Mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wij sturen het je toe.

| SEPT 2019 |

De SPN Monitor 2018 beschrijft en evalueert de regionale gegevens prenatale screening 2018. De SPN en de andere regionale centra in Nederland verzamelen namelijk registratiegegevens om op landelijk en regionaal niveau inzicht te krijgen in de deelname aan en de kwaliteit van de prenatale screening. Daarnaast heeft de SPN de registratiegegevens nodig om de kwaliteit van de prenatale screening te kunnen bewaken. Dat doen we door behalve op regionaal niveau, ook op praktijk- en op zorgverlener­­niveau de registratiegegevens jaarlijks te evalueren.