Agenda

Basiscursus counselen prenatale screening

  • 21-06-2024
  • 09.00 - 17.00 uur
  • Cursus (VOL)

Op vrijdag 21 juni 2024 wordt de basiscursus counselen over prenatale screening gehouden in Abcoude. 
Amsterdam UMC heeft in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam een basiscursus ‘Counselen over Prenatale Screening’ opgezet.
In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen. Vanwege het interactieve karakter van de cursus is het maximum aantal deelnemers beperkt. 

Erkende opleiding
Deze cursus is ontwikkeld in samenspraak met de andere geaccrediteerde opleidingsinstituten en wordt landelijk aangeboden. Kijk voor meer informatie over de erkende opleidingen en de mogelijkheden voor nascholing op de site van het RIVM.

Tijdens de Counseling Prenatale Screening (CPS) leer je op een adequate manier de zwangere te ondersteunen bij de keuzes en gevolgen van prenatale screening op het syndroom van Down, trisomie 13 en 18, op neurale buisdefecten (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en NIPT. Daarnaast raak je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en stand van zaken met betrekking tot prenatale screening.

Doelgroep:

- Zorgverleners

- Verloskundigen

- Echoscopisten

Die willen starten met counselen over prenatale screening, met uitzondering van zorgverleners die het afgelopen studiejaar zijn afgestudeerd aan een in Nederland erkende Verloskunde opleiding.
Voor zorgverleners die > 1 jaar er tussenuit zijn geweest, kan de basiscursus als opfrisser gezien worden”. 

Ga naar deze link voor meer informatie en om je aan te melden.

 

Postadres

Stichting Prenatale screening regio Nijmegen
Radboudumc - SPN interne post 464
Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen

Secretariaat